Çalık Enerji, Mitsubishi Corporation ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Enerjik Okullar Projesi ile Malatya’da 400’e yakın öğrenciye ulaştı

Çalık Enerji, Mitsubishi Corporation ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği’nin, meslek lisesi öğrencilerinin sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji ve teknoloji konularında farkındalıklarını artırmak amacıyla Enerjik Okullar Faz II Projesi 13-14 Aralık tarihlerinde Malatya’da gerçekleştirildi. Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ve İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen proje ile Malatya’da 400’den fazla öğrenciye ulaşıldı. Proje kapsamında gerçekleştirilen fiziki toplantılar ile toplamda 1000, dijital kanallar aracılığıyla on binlerce meslek lisesi öğrencisine ulaşılacak.
Çalık Enerji, Mitsubishi Corporation ve Sürdürülebilirlik Adımları Derneği iş birliği ve Mitsubishi Corporation’ın Tokyo merkezli kurumsal sosyal sorumluluk bütçesi ile yürütülen “Enerjik Okullar Faz II Projesi” Amasya’dan sonra şimdi de Malatya’da da gerçekleştirildi. Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ile 400’den fazla meslek lisesi öğrencisine sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, enerji ve teknoloji başlıklarında farkındalık artırma seminerleri ve atölye çalışmaları yapıldı. Projenin açılış törenine İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, Mitsubishi Corporation Türkiye Genel Müdürü Yasunori Sakamoto ve Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı Ender Hıdıroğlu katıldı.
Amasya ve Malatya sonrasında Samsun’da devam edecek proje ile fiziki olarak 1000, dijital olarak ise Türkiye genelinde on binlerce öğrenciye ulaşması hedefleniyor.
Öğrenciler sorunlara çözüm odaklı yaklaşma ve ekip halinde çalışma fırsatı buldu
Şehit Gökhan Ertan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hasan Akbudak Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatma Aliye Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere toplam 6 farklı liseden 400’den fazla öğrenci projeye katıldı. İlk gün Çalık Enerji Genel Müdür Yardımcısı Gökmen Topuz, A Mimarlık Kurucusu Mimar Özgül Öztürk, Yerli Yeşil Yeni Kurucusu Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu ve Minorpreneurs Kurucu Ortağı İlker Elal’ın gerçekleştirdikleri konuşmalar sonrasında, ikinci gün temsilci meslek lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin katılımı ile sürdürülebilirlik, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji ve teknoloji başlıkları altında çözüm atölyeleri düzenlendi. Çözüm atölyelerinde öğrenciler, sorunlara çözüm odaklı bakma ve ekip halinde çalışma fırsatı buldu.
Projenin dijital ortama aktarılması ile daha fazla öğrenciye ulaşılacak
Amasya, Malatya ve Samsun’da fiziki etkinlikler tamamlandıktan sonra açılacak web sitesi ile söz konusu etkinlikler dijital ortama taşınarak daha fazla öğrenciye ulaşılacak. Sürdürülebilirliğin temel kavramları, iklim değişikliğinin hayatımıza etkileri, yenilenebilir enerji kaynakları ve sürdürülebilirlikte dijitalleşmenin ve teknolojinin önemi lise öğrencilerine uygun ve anlaşılır bir dille anlatılacak.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
-
CKM Söyleşilerinin Konuğu Levent Gök Roboski'yi Anlattı
-
Dünyanın en büyük bisiklet yarışı serisi Antalya'da başladı
-
Aydın'ın Sultanları Fırtına Gibi Esti
-
VakıfBank, İlbank'a set vermedi
-
Nilüfer Belediyespor'da Tamer işler'e güven oyu
-
TFF Başkanı Büyükekşi, MHK Başkanı Sabri Çelik ve Kurul Üyelerinin İstifasını Kabul Etti
SON HABERLER
-
01
CKM Söyleşilerinin Konuğu Levent Gök Roboski'yi AnlattıCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Levent Gök, 28 Ocak Cumartesi günü “Roboski Uludere’nin Gözyaşları” söyleşisiyle Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nin konuğu oldu. -
02
Dünyanın en büyük bisiklet yarışı serisi Antalya'da başladıUluslararası Bisiklet Birliği (UCI) ve Bisiklet Turizmi Derneği öncülüğünde hayata geçirilen ve 23 yarış ile dünyadaki en büyük uluslararası bisiklet yarış serisi olan Türkiye Kış Bisiklet Yarışları Serisi’nin ilk yarışı GP Aspendos, bugün (28. -
03
Aydın'ın Sultanları Fırtına Gibi EstiAydın’ın Sultanları ‘play-off’ mücadelesi için avantaj elde etti Aydın Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, Misli Sultanlar Ligi’nde Çukurova Belediyesi Adana Demirspor’u yendi: 3-2 Aydın’ın Sultanları Misli Sultanlar Ligi’nde başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. -
04
VakıfBank, İlbank'a set vermediSon şampiyon VakıfBank, Misli Sultanlar Ligi 16. -
05
Nilüfer Belediyespor'da Tamer işler'e güven oyuNilüfer Belediyespor Kulübü’nün 11. -
06
TFF Başkanı Büyükekşi, MHK Başkanı Sabri Çelik ve Kurul Üyelerinin İstifasını Kabul EttiMerkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bugün TFF’nin Levent binasında bir araya gelmiştir. -
07
Yataş Grup “2023 Bizim Yılımız Olacak" DediTürkiye’nin mobilya ve yatak sektöründeki lider markalarından Yataş Grup, Türk mobilya sektörünün nabzını tutan İstanbul Mobilya Fuarı (IFF) vesilesiyle düzenlediği özel bir gecede Türkiye’nin yanı sıra 31 ülkeden gelen bayileriyle buluştu. -
08
Çocuklara Müze Gezisi ve Karagöz OyunuTatilde Şenlik Var etkinliklerine tiyatro ve sinema gösterimleri ile devam eden Çankaya Belediyesi, çocukları müze ve Karagöz oyunu ile de tanıştırdı.