GSK Türkiye’den orman yangınlarından etkilenen bölge halkına hayvancılık desteği

GSK Türkiye, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğinde hayvancılıkla geçimini sağlayan yöre halkının orman yangınları sonucu gördüğü zararları telafi etmek üzere toplam 900 bin TL tutarında destek verecek.
GSK Türkiye yangın bölgelerinde mağdur olan halkın yanında olmak için, geçmişte birçok projeye imza attığı TOG ile birlikte çalışmalara başladı. Afet Platformu kurucu üyelerinden TOG’un yangın bölgelerinde başlattığı hasar tespit çalışmaları sonrasında GSK Türkiye, öncelikli olarak hayvancılıkla geçinen ve kaybettikleri hayvanları sebebiyle mağdur olan vatandaşların ekonomik olarak kalkındırılması ve hayvancılıkla ilgili kayıplarının giderilmesi için bu bölgelerdeki halka toplam 900 bin TL tutarında destek verecek.
Proje kapsamında; yangınlardan zarar gören tüm bölgelerde TOG aracılığıyla, hayvancılıkla uğraşan yöre halkı için hayvan alımları gerçekleştirilecek ve hayvancılıkla ilgili gerekli ihtiyaçların karşılanmasına katkıda bulunulacak.
GSK Türkiye İletişim ve Hasta İlişkileri Lideri Selcen Çökdü, “Ülkemizin birçok ilinde meydana gelen yangınlar nedeniyle herkes gibi biz de büyük üzüntü içerisindeyiz. Bu konuda GSK olarak, yangından etkilenen bölgelere en faydalı desteği nasıl sunabileceğimizi TOG ekibiyle birlikte değerlendirdik. Ön çalışmalar sonucunda, ağırlıklı olarak geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan yangın bölgelerindeki yöre halkının ekonomik olarak ciddi sıkıntılar yaşadığını tespit ettik. Bu doğrultuda TOG aracılığıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlükleri ile bağlantıya geçerek, bölgelerdeki hayvan alımı ve hayvancılıkla ilgili ihtiyaçların telafisi konusunda çalışmalarımızı yürütmekteyiz” dedi.
TOG Genel Müdürü Murat Çitilgülü, “Ağırlıklı geçim kaynaklarından biri hayvancılık olan yöre halkına ekonomik gücünün yeniden kazandırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla GSK Türkiye ile birlikte hayata geçireceğimiz bu proje, bizler için de büyük değer taşıyor. TOG olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ihtiyaç olan bölgelerde gerekli desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
-
Çocuklar ekrandan uzak tutulmalı!
-
Afet sonrası travmaya mühahale ne zaman yapılmalı?
-
Ferhat Göçer’den Deprem İçin Yardım Kampanyası
-
Deprem toplumda travmaya yol açabilir!
-
Deprem anında en çok panik ve korku zarar veriyor!
-
Burhaniye Belediyespor Galibiyet Serisine Devam Ediyor
YORUM BIRAK
YORUMLAR
SON HABERLER
-
01
Çocuklar ekrandan uzak tutulmalı!Gaziemir Belediyesi’nden Sosyal Hizmet Uzmanı Damla Yeşilçimen ve Uzman Psikolog Yağmur Cumert, Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından çocukların olaya ait görüntülerden, haber programlarından ve yaşına uygun olmayan konuşma ortamlarından uzak tutulması gerektiğini vurguladı. -
02
-
03
Ferhat Göçer’den Deprem İçin Yardım Kampanyası‘’Türkiye için birlik olma zamanı’’ diyerek tüm sanatçıların, iş adamlarının, hayırseverlerin ellerinden gelen yardımı yapacaklarını bilerek bu konuda bir çalışma başlattıklarını belirten Ferhat Göçer, yardım etmek isteyenler için yetkililerle görüşmelerin sürdüğünü ve yakın zamanda devlet yetkilileri tarafından tespit edilecek bir hesap numarası ve yardımların toplanması için merkez konusunu paylaşacaklarını belirtti. -
04
-
05
Deprem anında en çok panik ve korku zarar veriyor!Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7. -
06
Burhaniye Belediyespor Galibiyet Serisine Devam EdiyorBölgesel Amatör Ligi 12. -
07
-
08
Uyuz vakalarında artış var, gözlerimizi nasıl korumalıyız?Türk Oftalmoloji Derneği, son birkaç ayda cilt hastalığı olan uyuz vakalarında artış yaşandığını, hemen tedavi edilmemesi halinde göz ve kafa çevresinde etkili olan Norveç Uyuzu (kabuklu uyuz) türüne çevirmesinin mümkün olduğunu açıkladı.