Harran Üniversitesi, Farklı Kültürleri Şanlıurfa’da Buluşturdu

Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin paydaşlığını yaptığı Sanat Bizi Birleştirir (Art Unites Us) isimli Erasmus+ Gençlik Projesi kapsamında farklı ülkelerin üniversitelerinde okuyan 35 genç öğrenci Şanlıurfa’da bir araya geldi.
Harran Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra Almanya’dan Münster Üniversitesi, Ukrayna’dan Pereyaslav Devlet Pedagoji Üniversitesi, İtalya’dan Ohana Derneği ve Moldova’dan ise Moldova Teknik Üniversitesi ile Moldova Tarım Üniversitesi öğrencilerinin katıldığı proje kapsamında genç öğrenciler sanatın birleştirici yönüne dikkat çekerek çeşitli aktiviteler yaptılar.
Universal Youth Group tarafından yürütülen ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında gençler ve öğrenciler, çalıştaylar, sanatsal aktiviteler, kültürel tanıtım etkinlikleri ve yaygınlaştırma faaliyetleri yaparak hem kendi kültürlerini tanıtma hem de farklı kültürleri tanıma fırsatı buldular.
Projeye İtalya'dan katılım sağlayan stencil sanatçısı Federico Vullo, katılımcı gençler ve üniversite öğrencileri ile birlikte Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Öğrenci Yaşam Merkezi anfi sahne duvarına dünyadaki göçmen ve imkanı kısıtlı çocuklara dikkat çekmek için stencil sanatı yaptılar.
Etkinliklerin son gününde Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve Genel Sekreter Zübeyir Zorlu, mülteci çocukların portrelerinin yapıldığı alanı ziyaret etti.
Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, çalışmalar hakkında Proje Koordinatörü Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Gülerce’den proje detayları konusunda bilgiler alarak, dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerle birebir ilgilendi, Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa hakkındaki görüşlerini aldı. Rektör Prof. Dr. Çelik, dünyanın farklı üniversitelerinden gelen öğrencilere, Youthpass sertifikalarını takdim ederek, yapmış oldukları sanatsal çalışmalardan dolayı teşekkür etti ve etkinlik anısına birlikte fotoğraf çektirdi.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
-
Ferhat Göçer’den Deprem İçin Yardım Kampanyası
-
Deprem toplumda travmaya yol açabilir!
-
Deprem anında en çok panik ve korku zarar veriyor!
-
Burhaniye Belediyespor Galibiyet Serisine Devam Ediyor
-
Seyyare Özbaşlı Tınaz, HSBC Türkiye COO’su olarak atandı
-
Uyuz vakalarında artış var, gözlerimizi nasıl korumalıyız?
SON HABERLER
-
01
Ferhat Göçer’den Deprem İçin Yardım Kampanyası‘’Türkiye için birlik olma zamanı’’ diyerek tüm sanatçıların, iş adamlarının, hayırseverlerin ellerinden gelen yardımı yapacaklarını bilerek bu konuda bir çalışma başlattıklarını belirten Ferhat Göçer, yardım etmek isteyenler için yetkililerle görüşmelerin sürdüğünü ve yakın zamanda devlet yetkilileri tarafından tespit edilecek bir hesap numarası ve yardımların toplanması için merkez konusunu paylaşacaklarını belirtti. -
02
-
03
Deprem anında en çok panik ve korku zarar veriyor!Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7. -
04
Burhaniye Belediyespor Galibiyet Serisine Devam EdiyorBölgesel Amatör Ligi 12. -
05
-
06
Uyuz vakalarında artış var, gözlerimizi nasıl korumalıyız?Türk Oftalmoloji Derneği, son birkaç ayda cilt hastalığı olan uyuz vakalarında artış yaşandığını, hemen tedavi edilmemesi halinde göz ve kafa çevresinde etkili olan Norveç Uyuzu (kabuklu uyuz) türüne çevirmesinin mümkün olduğunu açıkladı. -
07
Semiramis Pekkan, Yeniden: “Neredeysen” Orası Benim Cennetim!54 Yıl sonra kariyerine hızlı bir dönüş yapan Semiramis Pekkan, Eylül ayından beri “Semiramis Pekkan Youtube” Kanalından sevenleri için özel içerikler paylaşmayı sürdürüyor. -
08
Zanna’ya Klip Sansürü“Ara ara”, “Pinokyo”, “Hatırım Yok Mu?” ve daha birçok hit şarkıya imza atan, sesi ve güzelliğiyle müzikseverleri kendisine hayran bırakan başarılı sanatçı Zanna’nın “Ya Deliler Haklıysa” isimli parçası için çekilen klip Youtube tarafından sansürlendi.