Kalkınma Yatırım Bankası enerjisini yenilenebilir kaynaklardan sağlıyor

Kalkınma Yatırım Bankası, tükettiği elektriği yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayan şirketlerin sahip olduğu, I-REC Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası'nı aldı. Banka, Aksa Elektrik aracılığıyla aldığı bu sertifika ile 2020 yılında elektrik tüketiminin tamamını güneş enerjisi santralinden sağlayarak toplamda 21.565 ağacı kurtardı ve 469 tonluk karbon salımını engelledi.
Kalkınma Yatırım Bankası, Hollanda merkezli The International Renewable Energy Certificate Standard Foundation (I-REC Standard) tarafından geliştirilen, yenilenebilir enerji yatırımı ve kullanımını işletmeler ve tüketiciler nezdinde yaygınlaştırmak amacıyla verilen I-REC Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası’nın sahibi oldu. Banka, Aksa Elektrik aracılığıyla aldığı bu sertifika ile 2020 yılında tükettiği elektriğin yüzde 100'ünün yenilenebilir enerji kaynaklarından geldiğini belgeledi.
I-REC Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası’nın Bankanın çevre ve sürdürülebilirlik alanında gerçekleştirdiği çalışmalar açısından önem taşıdığını belirten Kalkınma Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, “Yenilenebilir enerji yatırımı ve kullanımını işletmeler ve tüketici nezdinde yaygınlaştırmak amacıyla verilen bu sertifika, üretilen her birim elektriğin, kaynağından başlayarak takip edilmesini ve nihai tüketiciye kadar izlenebilmesini sağlıyor. Yenilenebilir enerjiyi odağına almış bir Banka olarak, 2020 yılında tükettiğimiz enerjinin tamamını güneş enerjisi santrallerinden sağladık. 2020 yılında 950 MWh yeşil enerji satın alımı yaparak toplamda 21.565 ağacın yok olmasını ve 469 ton karbonun doğaya salımını engelledik. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için Türkiye’de örnek teşkil edecek işlere imza atıyoruz ve sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarımızla çevreye ve doğaya katkı sağlıyoruz. 2021 yılında da tükettiğimiz elektriğin tamamını yeşil enerji kaynaklarından sağlamaya devam ediyoruz. Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerine sağladığımız finansman desteklerine ek olarak kendi enerjimizi de yeşil kaynaklardan temin ederek karbon nötr hedefine giden yolda sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz” dedi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
-
Çocuklar ekrandan uzak tutulmalı!
-
Afet sonrası travmaya mühahale ne zaman yapılmalı?
-
Ferhat Göçer’den Deprem İçin Yardım Kampanyası
-
Deprem toplumda travmaya yol açabilir!
-
Deprem anında en çok panik ve korku zarar veriyor!
-
Burhaniye Belediyespor Galibiyet Serisine Devam Ediyor
YORUM BIRAK
YORUMLAR
SON HABERLER
-
01
Çocuklar ekrandan uzak tutulmalı!Gaziemir Belediyesi’nden Sosyal Hizmet Uzmanı Damla Yeşilçimen ve Uzman Psikolog Yağmur Cumert, Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından çocukların olaya ait görüntülerden, haber programlarından ve yaşına uygun olmayan konuşma ortamlarından uzak tutulması gerektiğini vurguladı. -
02
-
03
Ferhat Göçer’den Deprem İçin Yardım Kampanyası‘’Türkiye için birlik olma zamanı’’ diyerek tüm sanatçıların, iş adamlarının, hayırseverlerin ellerinden gelen yardımı yapacaklarını bilerek bu konuda bir çalışma başlattıklarını belirten Ferhat Göçer, yardım etmek isteyenler için yetkililerle görüşmelerin sürdüğünü ve yakın zamanda devlet yetkilileri tarafından tespit edilecek bir hesap numarası ve yardımların toplanması için merkez konusunu paylaşacaklarını belirtti. -
04
-
05
Deprem anında en çok panik ve korku zarar veriyor!Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7. -
06
Burhaniye Belediyespor Galibiyet Serisine Devam EdiyorBölgesel Amatör Ligi 12. -
07
-
08
Uyuz vakalarında artış var, gözlerimizi nasıl korumalıyız?Türk Oftalmoloji Derneği, son birkaç ayda cilt hastalığı olan uyuz vakalarında artış yaşandığını, hemen tedavi edilmemesi halinde göz ve kafa çevresinde etkili olan Norveç Uyuzu (kabuklu uyuz) türüne çevirmesinin mümkün olduğunu açıkladı.