Kaspersky, pandeminin başlangıcından bu yana pandemiyle ilgili 5.000’den fazla kimlik avı web sitesi tespit etti

Küresel siber güvenlik şirketi, Mart 2020'den Temmuz 2021'e kadar bir milyondan fazla kullanıcının bu siteleri ziyaret etme girişimini engelledi.
Dolandırıcıların salgından nasıl yararlandığını daha iyi anlamak için Kaspersky uzmanları, pandemiyle ilgili spam e-postaları ve kullanıcıların kimlik bilgilerini çalmak için tasarlanmış kimlik avı sayfalarını analiz etti.
Çeşitli sahte ödeme teklifleri ve indirimli COVID-19 testleri, siber suçlular tarafından kullanılan en yaygın yöntemler arasında yer aldı. Son zamanlarda, restoranlar ve halka açık etkinlikler için sahte QR kodları ve aşı sertifikaları için kimlik avı reklamları da popüler hale geldi.
Salgınla ilgili dolandırıcılık faaliyeti Mart 2021'de zirve yaptı. Kaspersky araştırmacıları, siber suçluların çabalarını yoğunlaştırmasından önce Haziran ayında hafif bir düşüş gözlemledi. Bu ay boyunca Kaspersky ürünleri, pandemiyle ilgili kimlik avı web sitelerini Mayıs ayına göre 14 daha fazla oranda tespit etti ve engelledi.
Kaspersky İçerik Filtreleme Yöntemleri Araştırma Başkanı Alexey Marchenko, şunları söyledi: “Salgınla ilgili pek çok dolandırıcılık tekniğinde, siber suçlular kullanıcı verilerini elde etmeyi amaçlıyor. Kimlik avı genellikle bunun için kullanılır. Kullanıcı bir reklamdan veya e-postadan gelen bağlantıyı takip eder ve kişisel bilgilerinin ve banka kartı bilgilerinin istendiği bir sayfaya gider. Saldırganlar bu bilgilere sahip olduklarında bunu hesaptan para çalmak için kullanabilir. Pandemi hakkında bir mesaj görürseniz, bilgilerin resmi bir kaynaktan geldiğini her zaman iki kez kontrol etmenizi ve kişisel verilerinizi asla şüpheli sitelere vermemenizi öneririz.”
Kaspersky uzmanları kimlik avı dolandırıcılığının kurbanı olmamak için kullanıcılara şu tavsiyelerde bulunuyor:
- Olağandışı cömert teklifler ve promosyonlar konusunda şüpheci olun
- Şüpheli e-postalardan, anlık iletilerden veya sosyal ağ iletişimlerinden gelen bağlantılara tıklamayın
- Ziyaret ettiğiniz bilinmeyen web sitelerinin gerçekliğini her zaman kontrol edin
- Kötü amaçlı ekleri tanımlayan ve kimlik avı sitelerini engelleyen Kaspersky Security Cloud gibi güvenilir bir güvenlik çözümü kullanın
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
-
Çocuklar ekrandan uzak tutulmalı!
-
Afet sonrası travmaya mühahale ne zaman yapılmalı?
-
Ferhat Göçer’den Deprem İçin Yardım Kampanyası
-
Deprem toplumda travmaya yol açabilir!
-
Deprem anında en çok panik ve korku zarar veriyor!
-
Burhaniye Belediyespor Galibiyet Serisine Devam Ediyor
YORUM BIRAK
YORUMLAR
SON HABERLER
-
01
Çocuklar ekrandan uzak tutulmalı!Gaziemir Belediyesi’nden Sosyal Hizmet Uzmanı Damla Yeşilçimen ve Uzman Psikolog Yağmur Cumert, Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından çocukların olaya ait görüntülerden, haber programlarından ve yaşına uygun olmayan konuşma ortamlarından uzak tutulması gerektiğini vurguladı. -
02
-
03
Ferhat Göçer’den Deprem İçin Yardım Kampanyası‘’Türkiye için birlik olma zamanı’’ diyerek tüm sanatçıların, iş adamlarının, hayırseverlerin ellerinden gelen yardımı yapacaklarını bilerek bu konuda bir çalışma başlattıklarını belirten Ferhat Göçer, yardım etmek isteyenler için yetkililerle görüşmelerin sürdüğünü ve yakın zamanda devlet yetkilileri tarafından tespit edilecek bir hesap numarası ve yardımların toplanması için merkez konusunu paylaşacaklarını belirtti. -
04
-
05
Deprem anında en çok panik ve korku zarar veriyor!Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7. -
06
Burhaniye Belediyespor Galibiyet Serisine Devam EdiyorBölgesel Amatör Ligi 12. -
07
-
08
Uyuz vakalarında artış var, gözlerimizi nasıl korumalıyız?Türk Oftalmoloji Derneği, son birkaç ayda cilt hastalığı olan uyuz vakalarında artış yaşandığını, hemen tedavi edilmemesi halinde göz ve kafa çevresinde etkili olan Norveç Uyuzu (kabuklu uyuz) türüne çevirmesinin mümkün olduğunu açıkladı.