Sait Faik ödülü sahibi yazarlar Sait Faik’i anlattı

Nilüfer Belediyesi Kütüphanelerinin yılın yazarı etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Sait Faik’in İzinden Giden Öykücüler" isimli söyleşiye katılan Ethem Baran, Oya Baydar ve Sine Ergün, Sait Faik’in Türk edebiyatı ve kendi yazın yolculuklarına olan etkisi hakkında paylaşımlarda bulundular.
2022 yılını, modern Türk öykücülüğünün kurucu ismi olarak gösterilen Sait Faik Abasıyanık’a adayan Nilüfer Belediyesi, yılın yazarı etkinlikleri kapsamında Akkılıç Kütüphanesi’nde bir söyleşi düzenledi. “Sait Faik’in İzinden Giden Öykücüler” isimli söyleşiye, her biri Sait faik Öykü ödülü sahibi olan Ethem Baran, Oya Baydar ve Sine Ergün konuk oldu. Sait Faik Abasıyanık’ın Türk edebiyatı ve kendi yazın yolculuklarına etkisi hakkında düşüncelerini paylaşan yazarlar Sait Faik’in yalın ve etkileyici üslubunun, onu Türk edebiyatının en etkili kişilerinden biri yaptığını vurguladı.
Aynı zamanda gazeteci ve sosyolog olan Oya Baydar, sıradan, yalın, sokaktaki insanın gündelik yaşamın ve yalnızlığın şiiri olarak tanımladığı Sait Faik edebiyatının kendisi üzerinde yarattığı duyguları ve yazın hayatı üzerindeki etkisini “Onun edebiyatı, bizi başka atmosferlere, başka insanların dünyasına yalın bir üslupla götüren bir edebiyattır” sözleriyle özetledi.
Eğitimci ve yazar Ethem Baran da “Sait Faik, yalınlığın içinde şaşırtıcı bir derinlik yaratan anlatımı ile modern Türk öykücülüğünde öncesi ve sonrası olmayan bir yazardı. Hayatını, yazıları içinde, yazmak içinde yaşamış yalnızlardan biriydi” dedi.
Öykü yazarı Sine Ergün de çocukluk yıllarından itibaren Sait Faik Abasıyanık’ın hayatı ve eserleri üzerindeki etkisini, söyleşi için kaleme aldığı ve katılımcılar için seslendirdiği öykü tadındaki metni ile paylaştı.
Söyleşinin ardından Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Baba Pala, konuk yazarlara, yılın yazarı etkinliklerine katkıları nedeniyle teşekkür etti.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı
-
Ebelik tarihindeki ilerlemeler masaya yatırıldı
-
Ozan Tarık Çepni, “Pandemi ile birlikte e-ticaret normalden üç kat hızla büyüdü”
-
Mevzu ekonomi: Çözüm Milli Ekonomi Modeli
-
Allah Yazdıysa Bozsun Filmin Galası İzmir’de Yapıldı
-
EÜ İletişim Fakültesinde “Yerelde Gazeteci Olmak” söyleşisi
-
Simge Fıstıkoğlu: Ümit Aktaş “Anne Babalar Fast Food Yapıyor, Çocuklarına Ev Yemeği Yedirmeye Çalışıyorlar.”
YORUM BIRAK
YORUMLAR
SON HABERLER
-
01
Ebelik tarihindeki ilerlemeler masaya yatırıldıEge Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Tebriz Üniversitesi ve Tahran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakülteleri iş birliğinde Uluslararası Sempozyum gerçekleştirildi. -
02
Ozan Tarık Çepni, “Pandemi ile birlikte e-ticaret normalden üç kat hızla büyüdü”Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü tarafından Reklam Endüstrisi Workshop etkinliklerinin ikincisi düzenlendi. -
03
Mevzu ekonomi: Çözüm Milli Ekonomi ModeliDövizi nasıl alt ettiysek enflasyonu da öyle alt edeceğiz diyen iktidara cevap : Eyvah yandık! – Sığınmacıları Avrupa’dan para almak için kullanıyorlar – Sığınmacılar üzerinden ülke karıştırılmak isteniyor – Özelleştirilen fabrikaları, yabancılara peşkeş çekilen madenlerimizi geri alacağız – KYK borçları silinecek, üniversite okuyan genç kimseye muhtaç olmayacak – Enflasyon düşse bile fiyatlar düşmeyecek – Yüzde […] -
04
Allah Yazdıysa Bozsun Filmin Galası İzmir’de YapıldıGülme garantili film. -
05
EÜ İletişim Fakültesinde “Yerelde Gazeteci Olmak” söyleşisiEge Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından “Kariyer Söyleşileri” kapsamında “Yerelde Gazeteci Olmak” konulu söyleşi gerçekleştirildi. -
06
Simge Fıstıkoğlu: Ümit Aktaş “Anne Babalar Fast Food Yapıyor, Çocuklarına Ev Yemeği Yedirmeye Çalışıyorlar.”"Anne babalar kendileri fast food yiyor, çocuklara ev yemeği yedirmeye çalışıyorlar. -
07
Güzelliğinin İyileştirici Gücü İçin Bir Araya GeldilerŞehrin sanat, teknoloji, iyilik merkezi olan 42 Maslak’ta yer alan goodspaces’de 13-14-15 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleşen sanat, teknoloji ve sürdürülebilirlik dönüşümünü her ayrıntısıyla odağına alan ART & TECH for GOOD SUMMIT 2022 kapsamında 15 Mayıs Pazar gününde Toplumsal Fayda Günü Paneli gerçekleşti. -
08
Komili, Zeytinyağı ve Kültürü “Kuşaklar Boyu Yaşasın Diye…” Kültürel Miras Fuarı Herigate İstanbul’a KatıldıKOMİLİ, ZEYTİNYAĞI VE KÜLTÜRÜ BU TOPRAKLARDA “KUŞAKLAR BOYU YAŞASIN DİYE.