Zeytinburnu 12. Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Zeytinburnu Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve aralarında İzzet Keribar gibi usta fotoğrafçıların yer aldığı Türkiye Fotoğraf Vakfı yarışma seçici kurul üyelerinin katılımıyla Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.
Zeytinburnu’nu en iyi anlatan fotoğrafların yarıştığı ve bu yıl 12’ncisi düzenlenen Fotoğraf Yarışma’sının kazananları belli oldu. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen sergi ve ödül törenine Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Türkiye’nin tanınmış fotoğrafçılarının yer aldığı Türkiye Fotoğraf Vakfı yarışma seçici kurulu üyeleri ve çok sayıda fotoğraf sanatçısı katıldı.
BAŞKAN ARISOY: “ZEYTİNBURNU’NUN 12 YILLIK GÖRSEL HAFIZASINA SAHİBİZ”
Yarışmada ödül kazanan ve sergilenmeye değer görülen eserlerden oluşan serginin açılması ile başlayan törende söz alan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, 12 yıldır düzenlenen bu yarışmanın artık Zeytinburnu’nun görsel hafızasını oluşturan ciddi bir birikime sahip olduğunu söyledi. Başkan Arısoy konuşmasının devamında; “Geçtiğimiz yıl yarışma vesilesiyle toplanan geçmişe dönük yarışma eserlerini, 10’uncu yıla özel bir sergi ile gözler önüne sermiştik. Zeytinburnu’nu 10 yıldan bu zamana anlatan çok dikkat çekici bir seçkiydi. Bu çalışma tam olarak ortaya koydu ki, 10 yılda Zeytinburnu’nun hafızasını kaydetmişiz. Üstelik fotoğraf sanatçıları eliyle bunu yapmışız. Bunu çok önemsiyorum. Şimdi bu yılki sergide de görüldüğü üzere, daha yeni Zeytinburnu’na katılan sahildeki bir parktaki bir anıtın fotoğrafı mevcut. Bu çalışma fotoğraf yarışmasına girdi, derece aldı, o da bizim Zeytinburnu’nun görsel hafızasına eklenmiş oldu. O yüzden bu yarışmayı çok önemsiyoruz.” ifadelerini kullanarak, Fotoğraf Yarışması’nın Zeytinburnu’nun görsel hafızasını oluşturmadaki önemine bir kez daha vurgu yaptı.
İZZET KERİBAR: “ULUSLARARASI BİR YARIŞMA OLMAYI HAK EDİYOR…”
Türkiye Fotoğraf Vakfı seçici kurul üyesi usta fotoğrafçı İzzet Keribar’da tören de bir konuşma yaptı. Keribar, “Ne olur bu fotoğraf yarışmasını, fotoğrafa beslediğiniz o sevgiyi hep devam ettirin. Belki önümüzdeki yıllarda uluslararası bir fotoğraf yarışması hâline de sokulması, yapılması düşünülebilir. Öyle bir şey yaparsanız elimden gelen yardımı esirgemeyeceğim.” dedi.
Seçici kurul tarafından 2 kategoride değerlendirilen fotoğrafların, ‘Serbest’ branşta kazananı Elif Yılmaz olurken, ikinciliği İsmet Danyeli, üçüncülüğü ise Serdar Aydın kazandı.
‘Foto Öykü’ kategorisinde birincilik ödülünü Gülten Akıncı Engin, ikinciliği Uğur Çimen, üçüncülüğü ise Caner Başer aldı. Tayip Başak ve Mahmut Özbek de özel ödüle layık görüldü.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
-
Şubat Ayında GeForce NOW Kütüphanesine 25 Yeni Oyun Ekleniyor
-
Başkan Sandıkçı: “Canik' te teknolojiyi üreten, geliştiren bir nesil yetişiyoruz"
-
Oktay Kaynarca Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinden ayrılıyor mu?
-
Pera Müzesi'nde Çellistanbul ile “Müzik Aşkı"
-
Liseliler, Mevlana sevgisini dizelere döktü
-
Hakem Akademisi Tarafından Elit CORE Kampı Düzenlendi
SON HABERLER
-
01
Şubat Ayında GeForce NOW Kütüphanesine 25 Yeni Oyun EkleniyorNVIDIA, Geforce NOW’ın üçüncü yaşını 25 yeni oyunla kutluyor. -
02
Başkan Sandıkçı: “Canik' te teknolojiyi üreten, geliştiren bir nesil yetişiyoruz"Canik Belediyesi’nin düzenlediği Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü Bilim Etkinliği çocuklardan tam not aldı. -
03
Oktay Kaynarca Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinden ayrılıyor mu?Güçlü kadrosuyla dikkat çeken, atv’nin reyting rekoru kıran “Ben Bu Cihana Sığmazam” dizisinin 20. -
04
Pera Müzesi'nde Çellistanbul ile “Müzik Aşkı"Pera Müzesi, Pera Klasikleri konser serisinde bu ay Çellistanbul Viyolonsel Kuartet’i konuk ediyor. -
05
Liseliler, Mevlana sevgisini dizelere döktüOsmangazi Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle edebiyat dünyasına yeni eserler kazandırmak ve gençlere Mevlana sevgisini aşılamak adına bu yıl 12’ncisini düzenlediği Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması’nın kazananları ödüllerini düzenlenen törenle aldı. -
06
Hakem Akademisi Tarafından Elit CORE Kampı DüzenlendiUEFA’nın “Centre of Refereeing Excellence (CORE)” projesi kapsamında başlattığı ve Hakem Akademisinin bir parçası olan CORE eğitiminin kamp aşaması, 25-27 Ocak 2023 tarihlerinde TFF Riva Tesisleri’nde Hakem Akademisi Danışmanı Oğuz Sarvan koordinatörlüğünde ve CORE kamplarına ilk kez katılan 9 Süper Lig hakeminin katılımı ile gerçekleştirildi. -
07
3. Çukurova TEXPO 2023 TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi'nde Kapılarını AçtıÇukurova’nın ilk ve tek hazır giyim fuarı 1 Şubat’ta üçüncü kez kapılarını ziyaretçilere açtı. -
08
EİB, 9 ülkeye tarım ihracatını 500 milyon dolara çıkaracakEge İhracatçı Birlikleri, Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın dört büyük tarım fuarından biri olan AgroExpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda 9 ülkeden 30 ithalatçıyla tarım ihracatçılarımızı “Alım Heyeti Organizasyonu”nda buluşturdu.